Podczas konkursu trzeba było wykazać się umiejętnościami estetycznymi podczas aranżacji bożonarodzeniowego stołu, a także smakiem przy tworzeniu świątecznych przysmaków. Uczennice klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych — Julia Potrapeluk i Wiktoria Świetlicka przygotowały zielone pierogi z farszem z wędzonego łososia, twarogiem i pistacjami, które podały na carpaccio z marynowanego buraka w towarzystwie sosu śmietanowo-cytrynowego z dodatkiem prażonych pistacji. - Piękny, elegancki, zielono-złoty stół i przepyszne pierogi zachwyciły podniebienia nie tylko Jury, ale także innych drużyn i ich opiekunów. Szef kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach i jednocześnie przewodniczący Jury w konkursie bardzo chwalił Julię i Wiktorię za pomysł, świetną pracę i efekt końcowy – czytamy na stronie Zespołu Szkół Ekonomicznych i Technicznych w Pasłęku.
II miejsce w konkursie na najpiękniejszy stół bożonarodzeniowy
Uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomicznych i Technicznych w Pasłęku zajęli II miejsce w konkursie na najpiękniejszy stół bożonarodzeniowy. Konkurs odbył się w Ostródzie.
- 22.12.2021 12:21
Reklama
Napisz komentarz
Komentarze